Rijksstraatweg 168, 3632 AJ Loenen aan de Vecht
+31 6 23 41 24 10
info@vanschaicktuinen.nl

Onze diensten

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Of het gaat om regulier onderhoud, gazon bemesting, straatwerk onkruid-vrij maken of het ontwerp van uw tuin, bij Van Schaick Tuinen bent u aan het juiste adres. Bij ons staan ons hart voor groen, met respect voor mensen en milieu en uw wensen centraal.

Bomen snoeien

Om gezond en in vorm te blijven moeten bomen met enige regelmaat gesnoeid worden. Of in het geval van fruitbomen, om fruit te kunnen blijven geven. Ook uit veiligheidsoverwegingen, bijvoorbeeld na een storm, of vanwege omgevingsfactoren moeten bomen gerooid worden. Dit vereist vakkennis en speciale gereedschappen. Wij hebben hiervoor alles in huis.

 

Bodembedekking

Paadjes, terrasjes, een oprit, ook voor verschillende manieren van grondbedekken kunt u bij ons terecht. Of het nu gaat om boomschors, grind, split of schelpen, wij denken met u mee over de beste vorm en een natuurlijke oplossing die er mooi uit ziet en past bij uw wensen en de rest van de sfeer in de tuin. Er zijn veel dingen mogelijk, wij informeren u er graag over. 

 

Regulier tuinonderhoud

Of het nu gaat om periodiek of eenmalig onderhoud aan uw tuin, wij kunnen u hierbij helpen. Bijvoorbeeld met het winterklaar maken van uw tuin zorgt u ervoor dat alle beplanting klaar is voor de winter en de vorst die er aan komt. U kunt het winterklaar maken van de tuin dan ook zien als groot onderhoud. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Tuinontwerp 

Een tuin waarin jij je thuis kunt voelen, het valt of staat bij een goed tuinontwerp waarin rekening is gehouden met al jouw wensen en ideeën. Van Schaick Tuinen werkt al jaren samen met Lily Hunter. Met haar creativiteit en vakkundigheid, maar vooral met de passie die we er met elkaar in stoppen maken we de mooiste ontwerpen, geheel conform uw wensen.

 

Duurzaam onkruidbeheer

Onkruid op uw oprit, terras of paadjes? Met behulp van heet-water units (Empas) kunnen wij onkruid tussen tegels en grind op een duurzame wijze verwijderen, met respect voor de natuur.  Door kokend water (102 °C) over het onkruid te vloeien barst de celstructuur van de plant. Dankzij het gebruik van heet water wordt het grondwater niet belast met chemicaliën en zijn uw tegels weer onkruid-vrij. 

 

Natuurlijke bemesting

Natuurlijk tuinonderhoud begint bij de bodem. In een rijke, luchtige voedingsbodem groeien en bloeien planten goed. Compost is de meest milieuvriendelijke bemesting, vooral omdat voedingsstoffen (plantenresten) uit de tuin worden hergebruikt. Daarom werken wij het liefst met deze vorm van bemesting om het bodemleven in evenwicht te houden. 

 

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!